måndag 14 maj 2012

Nygammalt Drakar och Demoner på G

Med en skräll meddelar Riotminds att de ska ge ut en jubileumsutgåva av Drakar och Demoner - det blir en fysisk version av DoD-online (DOD8). Dessutom släpps en samlad världsbok om Trudvang och en ny Jorges Bestarium - och i alla utlovas nya bilder. Allt detta i begränsad utgåva. Läs mer här.

6 kommentarer:

 1. Kul att Riot inte somnat in helt och hållet, och tagit DoD som både spelvärld och varumärke med sig. Dock kan jag inte se att det utlovas nya illustrationer i mer än bestiariet.

  SvaraRadera
 2. Jag är lite förbryllad. Var inte orsaken till lanseringen av iDoD att slippa redigering, tryckkostnader och dyra illustrationer?

  Varför då trycka upp spelet igen i begränsad jubileumsutgåva? Då går man åter igenom hela den process som man försökte undvika?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 30-års jubileum är nog det korta svaret. Det blir det här och sen inget mer. Webtjänsten fortsätter ju.

   Radera
  2. Men om den stora kostnaden var redigeringen och illustrationerna för att fortsätta trycka böcker. Så kommer man vara tvungen att återigen gå igenom denna process inför jubileumsutgåvan. Det låter inte som en vettig affärsstrategi i min ögon att först lägga ner av denna orsak för att sedan återigen påbörja processen?

   Då hade man istället kunnat fortsätta med sina tryckta produkter varför inte delvis via PoD?

   Radera
  3. Det är ju gamla böcker, det kanske går fort med det nya. Det kan säkert göras undantag till 30-års jubileet.

   Radera