måndag 11 oktober 2010

Phase Zero: Färdigheter

Efter en hel del klurande och hjälp med synpunkter här på bloggen och på rollspel.nu har jag kommit fram till följande lista med färdigheter:

Skytte: Hantering olika typer av projektilvapen som kinetiska- , strålnings-, sökar- och sprejvapen. Det inkluderar handhavande och enkel service.
Närstrid: Obeväpnad liksom beväpnad närstrid.
Rörelse: All typ av rörliga handlingar från, klättring, hopp, simning, sprint till flygning med morf som har den förmågan. Här ingår även noll-G manövrar och hantering av olika dräkter och exon.
Spaning: Inkluderar all typ av undersökning, spaning, rekognoscering, infiltration liksom kamouflage och konsten att smyga och ta sig fram osedd på olika sätt.
Manipulera: Konsten att få sin vilja fram genom olika typer av sociala kontakter. Inkluderar förmågan att köpslå, ljuga, bluffa, läsa kroppsspråk, hota, spela teater, förklädnad och leda eller föra befäl. Här ingår också den fingerfärdighet och avledningsförmåga som krävs för ficktjuveri och liknande.
Data och Mesh: Innefattar all typ av programmering, datamining, sökning och även hackning av olika system inklusive syntomorfer.
Pilot: Innefattar framförandet av flyg- , rymdfarkoster och aerostater. I det här ingår även navigering i rymden och användandet av skeppsvapen.
Fordon: Innefattar framförandet av alla typer av markfordon samt hanterandet av tunga markbundna vapen.
Konstruktion: Tillverkning av olika slag samt modifiering och komplicerade reparationer av föremål. Här ingår programmering av nanofabrikatorer. I konstruktion ingår också konsten att förstöra saker, utföra tekniska sabotage och hantering av sprängämnen.
Akademi: Olika typer av kunskapsfärdigheter som ibland kan ha praktiska tillämpningar. Här ingår exempelvis olika akademiska ämnen (bl.a. medicin), yrkeskunskaper, språk, konsthantverk och intressen. Specialiseringar kan läggas efter eget önskemål och varje specialisering ger en extra tärning i det givna ämnet. Specilaiseringen krävs också för att få tillämpa den akademiska färdigheten praktiskt. Akademiska specialiseringar kan i vissa fall ge extra tärning till andra färdigheter om gruppen tycker att det passar.

Det här får anses vara en preliminär lista. Har jag missat något viktigt?

Premissen för spelandet kommer vara det jag beskrev i tidigare inlägg och på rollspel.nu. Spelarna iklär sig rollerna som Agenter som arbetar åt den hemliga organisationen Firewall med syfte att skydda den transhumana mänskligheten mot existensiella hot.

För varje uppdrag plockar Firewall eller en specifik person (Controller) ihop en grupp frilansagenter till en Cell.

Cellen är gruppen av Agenter (som kommer ha förmågor, en sorts resurspoäng, taggar och möjligen olika individuella funktioner som är taggade) och Controllern är uppdragsgivaren eller Firewall:s röst till Agenterna och kan ordna morfar och utrustning beroende på uppdrag.

Jag kommer nu att ge mig in på morfarna och deras effekt i spel samt ”kostnad” för byten. Då det finns en helvetisk massa morfar i EP kommer jag bara att välja ut följande till Phase Zero: Basmänniska, Metamänniska, Spöke, Furie, Neotenisk morf, Sylf, Rostmorf, Studsare, Arachnoid, Ofid, Octopid och Svärmmorf.

4 kommentarer:

 1. Kul med pet projects - kommer något om transhumanismen och vidhäftade idéer även att smyga sig in i Coriolis via Gränsrymden i någon form (eller har det kanske redan skett via Himmelsväven i LMB och biolivet i SS18?). Hint - mer Coriolismaterial efterfrågas, Kosta... ;)

  SvaraRadera
 2. Den har redan gjort det i Mahanji del I och del II, ni bara vet det inte än.

  Moddat för att passa Coriolis. I Gränsrymden tas det upp i Fenixartikeln, där lärda planerar ett elumeniskt möte för att fastställa att humaniter har själ.

  Mer material kommer -vi håller alltid på med mer material, det lär fortsätta i år :)

  SvaraRadera
 3. Gott! kul med en twist på grejerna också.

  Det var ett tag sedan ngt nytt dök upp på Horisontens Ände. Ser verkligen fram emot både Maskmakaren och Iskallt Inferno.

  SvaraRadera
 4. Nu var det ett fasligt tag sedan det kom något Coriolisrelaterat här på bloggen också... ;)

  SvaraRadera